Entrada destacada

divendres, 4 d’agost del 2017

Esperó Sudoest al Monsent de Pallars.

El Montsent de Pallars és un cim clàssic de l'excursionisme català i per fugir de la calor i escalar a la fresca ens anat de meravella. Hem passat de l'aire fresquet del cim, a l'aire tòrrid de la vall en dues hores. L'Esperó Sudoest aprofita el màxim desnivell de la vessant vall fosquina de la muntanya amb una aproximació i descens ben còmodes des dels prats que envolten el Coll de Triador.


Via amb dues parts ben diferenciades: la inferior molt interesant i bonica i, la superior molt més fàcil del que diu la ressenya original (excepte l'últim resalt) i que pot fer-se tranquilament caminant ...fins hi tot desencordat. R3 en un balconet xulíssim.


Cal dur tascons discret i petits, friends fins C3 repetint C075 i C1, Aliens, alguna baga i una xapa amb cargol d'espit de 8mm per l'R1. Reunions còmodes i a reforçar o montar, llargs nets i roca molt bona i diferent en els trams escalables. Aproximació i descens relativament còmodes des de les proximitats del Coll de Triador en 1h.


Apa! Fins aviat i accés des d'Espui o des de Llessui per llarga pista de terra (11km) ...potser més bona des de Llessui.