Entrada destacada

dilluns, 31 d’octubre del 2016

La Mas Colomer a les Roques de Benet.

Diverses vegades he anat als Ports de Beseit però molt poques d'elles a escalar, i a les altives i majestuoses Roques de Benet ha estat el primer cop. Contrariament al que faig moltes vegades, aquest cop hi he anat per fer la més clàssica de totes: la Mas Colomer.


Via d'una bellesa, elegància i estètica fora de serie on ni el pinzell del millor pintor hagués pogut dibuixar un traçat amb tanta lògica. Part inferior enllaçant fissures, la del L3 i L4 molt atlètiques. I part superior molt aeria i espectacular.


La via està restaurada (menys els claus) i més equipada com més amunt. Reunions amb parabolts amb anella una mica mal ubicats. Cal dur alguns tascons, friends fins C1 i alguna baga. Si es vol empalmar el L3+L4 i L6+L7 cal dur un bon grapat de cintes (unes vint almenys). Roca bona en general però amb diverses crostes a controlar.






Pel descens seguir una evident vira a la dreta marcada amb alguna fita (precaució), un cop tombat l'esperó seguir sense guanyar ni perdre massa alçada fins trobar una ampla canal, remontar-la, travessar a l'altre vessant i devallar fins trobar el camí que puja a les roques.

Apa! Fins aviat i per cert... a mig matí ja hi toca el sol, tingueu-ho en compte.

2 comentaris:

CLASSIC CLIMBER ha dit...

Ja et vaig dir que t'agradaria!!.
I com a excepció, estic d'acord amb els graus de la teva ressenya, jejeje...

Parce ha dit...

Jejeje! Doncs mira, el 6b vaig estar a punt de posar-li 6b+. I si la via és d'una estètica brutal.

Cuidat crack.