Entrada destacada

dimecres, 4 de setembre del 2013

Cavallers. Fi de temporada pirinenca 2013... o no.

Sembla que no pugui ser que al Setembre fagi dies tant bons, fins i tot he passat calor escalant a l'alta muntanya de Cavallers. Però anem a pams que hem fet quatre vies en tres dies i tenim els dits sense pell.


La ventatge que te Cavallers és que arribis a l'hora que arribis sempre pots acabar d'aprofitar el dia fent alguna coseta. Així que per escalfar motors, la Xaomin, vieta d'adherències increïbles camuflades amb graus fàcils.


L'endemà, la jornada estrella: empalmar l'Esperó de Mordor a la Paret de l'Estany amb la Noche de Acción al Pa de Sucre. Jornada llarga (gairebé 14h. de cotxe a cotxe) però molt, molt molt xula.


L'Esperó de Mordor és ja una clàssica de la zona. Bones fissures, bona roca, equipament mínim per esplaïar-se posant friends... molt bona via, si senyor. Els dos primers llargs i els dos darrers es poden empalmar.


I després caminadeta de 30min (més que menys) per empalmar amb la Noche de Acción a la cara sud del Pa de Sucre (fins que no veigueu el Mussol de Tumaneja, no us preocupeu per buscar la via).

Una altra futura clàssica per l'estètica de la via, el grau benèvol, i l'equipament just però suficient. La roca, per contra, tot i ser molt bona en general, te algun tram de llastres en que cal vigilar (L4).


I avui, per acabar de rebentar les puntes dels dits hem repetit La Rana de la Boca Grande. Bona i variada via amb algun tram lleig (L1 i L6) però amb d'altres de molt bons (L2 i sobretot L4). Descens en quatre rapels (45, 30 + "desjardí", 40 i 55m).


I per acabar, aquí us deixo les ressenyes de totes les vies i uns apunts dels horaris de la "Integral Nit de Mordor": Cavallers-Paret de l'Estany, 2h i mitja. Cim de la paret de L'estany-a peu de via del Pa de Sucre, 35min. Cim del Pa de Sucre-retorn a peu de via, 30 min. I retorn a Cavallers 3h. Aproximadament.




Apa! Fins aviat i no us oblideu un bon detector de fites, que n'hi ha però costen de veure.