Entrada destacada

dimarts, 16 d’abril del 2013

Tascon Rebuffat a la Paret de la Portella.

De vegades, per fer vies a l'ombra tens fixació en determinades parets, però t'oblides d'algunes altres que compleixen els mateixos requisits. Això és el que ens ha passat amb la Paret de la Portella de Collegats, que fins ahir a l'últim moment no hi vam pensar.


Hem anat a repetir la Tascon Rebuffat, via amb la fama ben merescuda. Molt bonica, oberta de manera magistral (enhorabona als oberturistes), bon ambient, bona roca... vaja, tot un viot!! Destacar el tres trams dicícils: el primer compacte i difícil d'assegurar (sort del clau) però és el més benèvol dels tres, el segon és atlètic amb el pas clau just quan penses que ja el tens (compte amb el pont de roca del mig, molaria canviar la baga) i el tercer és el més xungo de tots (també en artifo) on no saps com posar-t'hi i on l'adherència de la roca desapareix, uf! uf!


De material portar tascons (joc discret), friends (fins el C4), aliens, bagues sabineres i cordinos per ponts de roca. Pot ser recomanable repetir el C1, C2 i C3 però no imprescindible. També és recomanable anar bé de grau així la disfrutareu més.


Per baixar un cop acabada la via, nosaltres NO hem crestejat, hem travessat a la dreta fins a la cresta (trepitjat) en  una espècie de replà/gendarme característic, d'allà hem rapelat fins el jardí del vessant sud (corda voltant el gendarme) per conectar amb la línia de rapels de la Miquel Parra (parabolts amb anella) .


Apa! Fins aviat i ...no us oblideu mosquetó de ferro i guants per fer l'excitant tirolina sobre la Noguera Pallaresa.